Het Jonge Dromers Collectief

Zomerdromers

Deze zomer bundelt MidWest de krachten met Het Jonge Dromers Collectief in het project ‘Zomerdromers’. Samen met nieuwsgierige jonge dromers en (semi) professionele makers en doeners bouwen we van stadsdeel West een creatieve werkplaats waarbij we de dromen van jong West waarmaken. 

De Zomerdromers zijn een groep jongeren tussen de 13 en 30 jaar jong die hun dromen willen vertalen naar dit zomerprogramma. Dit kan zijn in de vorm van deelname aan een workshop of project, in de vorm van organisator en eigenlijk alles daartussenin. Wij koppelen deze jongeren met hun dromen aan elkaar en aan ons netwerk en zo ontstaat er een divers aanbod aan workshops, projecten en activiteiten in Amsterdam West.

We helpen de jongeren met de organisatie, ze zorgen zelf voor de promotie, deelnemers en bezoekers. Zo leren ze samen te werken, creatief te zijn, voelen eindverantwoordelijkheid, leren hun talenten kennen en bouwen een sociaal en creatief netwerk op. 

Wat is jouw droom? Deel het met ons en misschien kunnen wij ‘m helpen waarmaken!

 

Hoodlab x Zomerdromers

Vanaf 9 juli rijdt het Jonge Dromers collectief samen met de Social Designers van Hoodlab twee weken lang op de fiets door heel stadsdeel Amsterdam West om zoveel mogelijk dromen te vangen. Dromen waar we ook echt iets mee gaan doen. Durf jij jouw droom werkelijkheid te maken? Dan gaan wij dat samen doen!

Stap 1: Dromen – Wat is jouw droom?
Stap 2: Durven – Durf jij die werkelijkheid te maken?
Stap 3: Doen – Wat heb jij daar voor nodig om dit nu te gaan doen?

 

De Zomerdromers en Hoodlab zijn nu twee weken onderweg in Amsterdam West. En wat zijn er al veel mooie en uiteenlopende dromen gevangen. Jongeren worden geprikkeld om over hun wensen in de toekomst na te denken en toch in deze lastige tijd even de fantasie de vrije loop te laten. Dit lukt al aardig. Er zijn enerzijds jongeren die aangeven dat zij druk bezig zijn met hun studie en daarna pas kunnen dromen. En anderzijds jongeren die in geur en kleur kunnen vertellen over hun droom en de stappen richting de werkelijkheid van deze droom. Hier een paar voorbeelden van de tot nu toe verzamelde dromen:

+ Ik zou wel eens willen zien hoe een dag van een archeoloog eruit ziet

+ Ik wil een EP maken met mijn eigen Pianomuziek

+ Mijn dromen zijn dokter worden en naar Palestina te gaan om familie te zien

 

Check de video en zie hoe de social designers van Hoodlab en het Jonge Dromers Collectief in actie komen in Amsterdam West!

 

Kijk voor meer informatie op zomerdromers.nl

 

 

Jonge Dromers Podcast

Welkom Jonge Dromers. Welkom in MidWest. De komende weken laten we jou aan het woord. Want er wordt veel over jongeren gepraat, maar wij praten liever met jou.

Flora Dekkers, programmamaker: “Dit gaan we doen in een mini podcast serie van vier afleveringen waarin we elke aflevering twee jonge dromers uitnodigen. Samen met Sieta Keizer gaan we in gesprek over hun persoonlijke visie op deze tijd met als hoofdvraag: Wat is jouw droom? Zeven jongeren die elkaar niet kennen uit verschillende levensfases tussen de 19 en 29 jaar jong delen hun verhalen, angsten en dromen voor de toekomst.
Door met elkaar in gesprek te gaan proberen we elkaar te activeren en enthousiasmeren. Want ook al lijkt het nu stil te staan, het leven gaat straks gewoon weer door!”

 

 

Aflevering 1: Bloem en Tomas

 

Aflevering 2: Niek & Mouad

 

Aflevering 3: Sofia & Kymberlee

 

Aflevering 4: Nelle

 

Sieta Keizer: “Vorig jaar vertelden we in Het Kleine Gymzaalgesprek de verhalen van lokale doeners in corona tijd. In totaal werden de video’s en podcasts zo’n 1200 keer bekeken en beluisterd. En we kregen mooie reacties. We dachten al na over een tweede serie gesprekken. Tot dat we ons realiseerden dat het met de lokale doeners wel goed komt. Maar dat we een hele grote groep jonge mensen om ons heen hebben in MidWest, een groep die we in het begin van de pandemie misschien wel gewoon zijn vergeten. Terwijl ze misschien wel het hardst worden getroffen van ons allemaal.”

Deze podcast serie is een samenwerking tussen MidWest Radio en Het Jonge Dromers Collectief en is te beluisteren via MidWest Radio op alle bekende platforms.

Jonge Dromers: Bloem, Tomas, Sofia, Kymberlee, Niek, Nelle en Mouad.
gespreksleiders: Sieta Keizer & Flora Dekkers
audio montage: Flora Dekkers
video: Bram Budel
jingle: Nelle & Flora
logo’s: Fien Rijks & Tosca Lindeboom

 

 

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.