Red de Kerstboom

Weet je dat kerstbomen gemiddeld 7 jaar groeien voor ze afgehakt worden om een paar weekjes in onze huiskamer te shinen? Jaarlijks gaan er in Amsterdam zo maar liefst 140.000 kerstbomen doorheen. Dat moet anders.


Inzamelactie

Samen met De Gezonde Stad, De Zimmerhoeve, Operatie Periscoop, I Can Change, de Onkruidenier en Stadsdeel West komt er een 2e editie van Red de Kerstboom. Breng je boom na de feestdagen naar een van de vier inzameltuinen zodat wij de bomen een tweede leven kunnen geven als houtsnippers voor onze tuinen of als compost. Zo maken we de stad samen nog groener.


Inzameldata

  • MidWest, Cabralstraat 1, De Baarsjes: van 12u tot 16u op op 31 december, 7 en 8 januari
  • Erasmuspark (sportveld) van 12u tot 16u op 2 januari
  • I Can Change, Jasper Leijnsenstraat 21, Bos en Lommer: 7 januari van 12u tot 16u
  • Zimmerhoeve, Schimmelstraat 44, Oud West: 8 januari van 12u tot 16u

Er wordt gewerkt met timeslots om de acties geheel coronaproof door te kunnen laten gaan. Buurtbewoners kunnen zich aanmelden via dit aanmeldformulier. 

 

Scholenactie in De Baarsjes

Dit jaar kunnen scholieren uit groep 7 en 8 met onze Red de Kerstboom schoolactie een steentje bijdragen aan een duurzamere kerst. Voor elke kerstboom die ze inleveren bij ons recyclepunt wordt er 50 cent gedoneerd aan een goed doel dat de kinderen zelf kunnen uitkiezen. Én, wie de meeste bomen verzamelt maakt kans op de Red de Kerstboom trofee🏆 Aanmelden kan hier.

 

 

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.