Vrijheidsmaaltijd

Dit jaar organiseren we een vrijheidsmaaltijd in de buurt op zondag 5 mei. Dat doen we dit jaar samen met de OBA, Combiwel, de Tagerijn, Ondernemers uit de Jan Eef en de MercatorMarkt.

Zo vieren we in de OBA aan een lange tafel samen en met elkaar de vrijheid in De Baarsjes, met de traditionele vrijheidssoep, muziek en poëzie.

Graag hier van tevoren aanmelden  of bel of app (06) 29 64 96 84

 

  • zondag 5 mei van 11:30u tot 15:00u
  • OBA Mercatorplein 103
  • gratis deelname

Wandelen met Ben & Jan

Ook dit jaar is er weer een wandeling door de buurt in het kader van 4 en 5 mei. Ben Berndsen en Jan Voetberg nemen je mee op een ontdekkingstocht door de buurt. De wandeling start op zondag 5 mei om 9:30u voor MidWest. Eindpunt van de wandeling, van ongeveer een anderhalf uur, eindigt op het Mercatorplein bij de OBA.

kosten: gratis

tijd: 9:30u vanaf MidWest, Cabralstraat 1

Broeii Maakmiddag: Handvormen met Gerecycled Plastic

Met plastic kun je meer dan je denkt! We gaan samen experimenteren met handgevormde objecten gerecycled plastic. Tijdens deze maakmiddag leer je hoe je zelf unieke objecten zoals (fruit)schalen, plantenpotten of iets anders maakt van gerecycled plastic.

Wanneer: Vrijdag 31 mei, van 13:00 tot 16:00
Waar: Midwest Amsterdam, in de werkplaats van Broeii
Kosten: Gratis

Meedoen? Hier kun je je aanmelden

Wat gaan we maken?

We gaan samen aan de slag in de werkplaats van Broeii. We gaan experimenteren met de verschillende manieren waarop je zelf handgevormde objecten kunt ontwerpen en maken. Tijdens de maakmiddag leer je hoe je zelf (fruit)schalen, plantenpotten of iets anders maakt. We gebruiken daar gerecycled plastic voor, in verschillende kleuren (ingeleverd door onze recyclelaars uit de buurt). Je mag aan het eind van de workshop uiteraard het unieke resultaat meenemen!

Over Broeii

Take-away bakjes, shampooflessen, wasmiddelverpakkingen. Wij zijn blij met jouw plastic afval. Zo kunnen we samen aan de slag om nieuwe dingen te maken, door te experimenteren met recyclen en hergebruik. Wil je mee doen, of meer informatie. Meld je dan hier aan. En lees ook meer over de soorten plastic die we kunnen hergebruiken.

Stekjesruil en Compost Oogst

Op zaterdag 18 mei gaan we stekjes, planten en zaden ruilen! Ook oogsten we onze compost die we met Afval naar Oogst hebben gemaakt!

Stekjes, zaden en plantenruil

Neem je stekjes, zaden, kamerplanten, tuinplanten, plantenpotten, tuinier gereedschap mee en ruil ze met elkaar! Alles wat overblijft zetten we in onze planten, stekjes, zaden en plantenpotten ruilkast.

Buurtcompost

Het afgelopen jaar hebben we met 175 buurtgenoten van ons eigen GF afval compost gemaakt. Vandaag gaan we het oogsten en uitdelen! Kom helpen met het zeven van de compost; vul je emmertje, bakje of zakje en gebruik het voor jouw planten en/of (moes)tuin.

Waar en wanneer?

Op zaterdag 18 mei van 12:00 tot 17:00 bij Midwest

Kledingruil

Er is vandaag van alles te doen in MidWest. Kleding ruilen, nagels lakken, lekker haken, laat je favo broek repareren, leg een tarot kaartje, doe een dansje en have fun!

MidWest Radio Gymzaalconcert: New Neigbours + voorprogramma Chrysalis

New Neighbours

New Neighbours is een (vier)koppige band uit Amsterdam. Wat begon als een vriendengroep, is uit(de hand)gelopen tot een project dat de poppodia van 020 aan het veroveren is. Ze combineren catchy melodieën vol energie met zoetsappige teksten vol melancholie. De band weet vreugdevol genres te vermengen om tot een nieuw en aanstekelijk geluid te komen. Op 10 Mei spelen de New Neigbours hun nieuwe singel “Give Me One More Night” live in Café MidWest. Kom langs om te dansen, springen, huilen en te zingen.

Luister naar New Neighbours

Voorprogramma: Chrysalis

Vrijdag 10 Mei I 20:00u
Tickets: €10,- (gratis voor We Are Public leden)

Op vrijdag eten we in MidWest gezellig met de buren samen in onze buurtkantine. 10 Mei gaat onze barman Max een heerlijk maaltje voor ons klaarmaken. Als je lekker mee wil eten kan je hier reserveren.

Pogingen tot afscheid

Theatermakers Sam Morris en Gerben Tuin doen met Pogingen tot afscheid een onderzoek naar nieuwe rituelen rond rouw in MidWest.

Er bestaan veel rituelen voor het verwerken van rouw na de dood, terwijl sommige vormen van rouw al vóór de dood beginnen. Met Pogingen tot Afscheid pogen zij iets te verbeelden dat hierbij zou kunnen ondersteunen.

Een balans tussen rituelen, handelingen, verhalen, monologen en dialogen, waarbinnen de toeschouwer zich vrij mag voelen om te bewegen tussen de rol van toeschouwer en de rol van deelnemer in een ritueel.

Sam en Gerben nodig iedereen uit om erbij te zijn. Om eventueel mee te doen, als u wilt. Om te pogen op een andere manier te leren vasthouden.

vrijdag 17 mei | kaarten vanaf €15 | aanvang 20:00u 

Koop je kaartjes hier

 

PEAX: saxofoon en elektro met Ties & Barry

Avondprogramma met Ties Mellema en Barry Jurjus, een speciaal Gymzaalconcert voor 24h West. Volgens het NRC een van de beste 25 Nederlandse albums uit 2023
Genre? Ehhh, deze mannen hebben totaal lak hebben aan conventies en genregrenzen
Verwacht vette riffs, razende breakbeats, trippy soundscapes. Voorproefje?

Dit programma sluit (naadloos) aan op onze Buurtkantine XL. De bar is open.

Concert van 21u – 22u.

 

Buurtkantine XL x Turning Tables

Wekelijks op vrijdag eten we samen met de buurt in de buurtkantine en een buurtkok kookt. Maar tijdens 24h West gaan we het helemaal anders doen!

De bewoners van het AZC Westerlijk Havengebied ism Turning Tables gaan voor ons koken. Van een ontbijtje naar de lunch tot het diner. Schuif aan een eet samen met ons de heerlijke mezzes van de internationale keukens van onze buren. Altijd vega en o zo lekker! Bij mooi weer zitten we natuurlijk in onze zonnige en wilde stadstuin.

Groenmarkt met gifvrije tuinplanten

Amsterdam heeft wel drie (!) biologische stadskwekerijen waar je gifvrije tuinplanten kan kopen! Dat is geweldig nieuws toch!? Hier vind je gezonde tuinplanten die niet schadelijk zijn voor onze insecten en het bodemleven.
Tijdens 24hWest vind je een Groenmarkt in MidWest met tuinplanten van deze 3 kwekerijen, Noorderbloemen, De Tuinakker en Wiering. Samen bieden zij dit jaar  inheemse planten aan die bijdragen aan de biodiversiteit, zonder gif of kunstmest opgekweekt in Amsterdam.  Kom snel want op=op. Meer info: AmsterdamGroen

zaterdag 25 mei

Noordtuin MidWest

10:00u – 17:00u

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.