Wat is MidWest?

Ons verhaal in één minuut

MidWest is een sociale onderneming, een buurtondernemingopgericht in 2012. Toen maakten we samen met de buurt van een leegstaand monumentaal schoolgebouw in Amsterdam West weer een levendige publieke plek; een dorpshuis in de stad. Dat doen we nu nog steeds door ruimte te geven aan lokale doeners en makers. En zo van onze buurt een leefbare, sociale, lieve en groene buurt te maken.

De impact zit dus in de sociale activiteiten, en ook in de stenen. In 2012 maakten we al een plan om het gebouw stap voor stap duurzamer en klimaatbestendig te maken. Dat is inmiddels gelukt, hier lees je daar meer over.

We maken lokale sociale impact. Dat doen we door culturele en sociale initiatieven en activiteiten een betaalbare en toegankelijke plek te geven. De inkomsten van de verhuur van zalen en werkplekken investeren we in de programmering en talentontwikkeling van de initiatiefnemers, onze vrijwilligers, team en stagiaires. Geld verdienen is voor ons geen doel maar een middel om onze stad fijn en leefbaar te houden voor iedereen. 

Stichting MidWest is een initiatief van Arnoud Hekkens, Nathalie van Hoeven en Anita Groenink.

Anita Groenink en Bram Budel vormen de directie en het bestuur.

Raad van Toezicht
Arnoud Hekkens, Polle Janssens en Karin Kuiper vervullen sinds de zomer van 2023 de rol van Raad van Toezicht.

Wil je meer weten over het ontstaan? Hier vind je het hele verhaal van begin tot eind.

Partners

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.