Agenda

Afval naar Oogst feest

Laat je circulaire hart kloppen! Groente- en fruitafval upcyclen en zo bijdragen aan een duurzame stad? Doe ideeën op tijdens het Afval naar Oogst feest. Het borrelt en bruist op elf locaties door de hele stad, dus ook bij jou in de buurt!

Wist je dat de vuilniszak van iedere Amsterdammer gemiddeld voor een derde gevuld is met organisch afval? Er verdwijnen enorm veel schillen en klokhuizen, loof, zaden en pitten in de vuilnisbak. Afval naar Oogst heeft al elf locaties door heel Amsterdam waar stadsbewoners hun groente- en fruitafval kunnen inleveren. Dat afval wordt tot waardevolle compost verwerkt en gebruikt in de tuinen van de locaties. Zo dragen deze restanten direct bij aan een gezonde stadsbodem waarop groenten, kruiden, fruit en bloemen verbouwd kunnen worden. Van afval naar oogst, dus!

Programma bij Midwest

Met het Afval naar Oogst feest willen we het upcyclen vieren en laten zien wat je naast composteren nog meer met keukenafval kunt doen.

Bij Midwest ben je op de 23e van harte welkom van 11:00 t/m 17:00 om te komen kijken bij onze composttrommels. We geven je uitleg over wat we doen en hoe het composteren met de buurt werkt. Zeef zelf wat van onze buurtcompost en neem het mee voor je eigen (moes)tuin, balkon of kamerplanten.

Luud van onze eigen buurderij is ook aanwezig vertelt je alles over de lekkerste spullen en producten van boeren uit de omgeving die je iedere week kunt bij ons kunt bestellen. Collega Anne heeft thee recepten samengesteld met ingrediënten uit de tuin van Midwest. Zo pluk je zelf een kopje rozenbottel, brandnetel of rozemarijn thee bij elkaar!

Feest door de hele stad

Het borrelt en bruist op elf locaties door de hele stad. Er is veel te ontdekken, hoe je van groenteschillen verf kunt maken bijvoorbeeld. Of kom bodemleven onder de microscoop bestuderen. Er is van alles te ontdekken!

Kijk op afvalnaaroogst.nl voor meer informatie over de elf locaties die aan het Afval naar Oogst feest meedoen. Ze hebben allemaal een eigen programma met eigen tijden, dus kijk, kies en maak er een mooie dag van. Aanmelden is niet nodig!

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.