Agenda

Alle Zielen: het begin van het nieuwe jaar

Een nieuw begin maken? Hoe doet je dat eigenlijk? Elk nieuw jaar is dat een vraag voor iedereen. De oeroude tradities van religie en spiritualiteit geven allerlei soorten antwoorden op deze vraag. Elke traditie heeft een verhaal over het begin van de wereld. En talloze figuren in de religieuze verhalen hebben de moed gevonden om een nieuw begin te maken en de wereld te veranderen.

Daarom verwelkomen we je graag rond de tafel in Café Midwest op zaterdag 18 januari. Na een succesvolle ‘Alle Zielen’ maaltijd op Bevrijdingsdag en rond Allerzielen, biedt de feestelijke Nieuwjaarseditie prachtige verhalen, muziek en natuurlijk heerlijk eten. Wil je zelf ook iets te eten maken? Dat wordt bijzonder gewaardeerd.

Chetna Sahni Sehgal en Ilyas Nadjafi zingen prachtige liederen uit de Hindoe-, Soefie- en Sikh-tradities over het begin van de wereld. Oumaima al Abdellaoui die het boek Over muren heen schreef en Sara Mimoun van Sjoel West vertellen over hoe religieuze verhalen over “het begin” hen motiveren en inspireren.

Productie: Said Touhami. Concept: Miranda Lakerveld en Rikko Voorberg.

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.