Agenda

Blik op de buurt

Een hele week lang gebruiken vijf kunstenaars ons praktijklokaal als   A T E L I E R en zijn in en om MidWest aan het werk. Ze werken gedurende deze week aan een groeiende expositie: Blik op de Buurt.

Van vrijdag 17 juni t/m zondag 19 juni van 10u tot 18u kun je het resultaat komen bekijken en kennismaken met Linda Rusconi – Melissa Halley – Edith Brouwer – Marja de Bruijn – Saskia Lensink. Volg ons via social media via #BlikOpWest

Over de Kunstenaars:

Linda Rusconi is beeldmaker. Ze tekent met een kroontjespen, ze tekent met een kwast. Ze kijkt graag naar mensen, huizen en dieren. Ze observeert zichzelf en de bakstenen in een gebouw. Alles is een tekening.

Als bewoner van de Baarsjes gaat ze nu met een nieuwe blik de buurt onderzoeken en tekenen.

www.portretloket.nl

www.instagram.com/lindarusconi

Melissa Halley laat zich inspireren door de vele aspecten van de natuur. Niet alleen door de schoonheid, maar ook door de kwetsbaarheid en het eindige. De natuur, het leven zelf, is in een constante staat van metamorfose.

Melissa maakt voornamelijk aquarellen en linoprints.

www.melissahalley.nl

www.instagram.com/melissa_halley_art

Edith Brouwer is linokunstenaar en schrijver. Een half jaar geleden verscheen bij uitgeverij Orlando haar debuutroman De letterkast, over het leven en werk van de Amsterdamse kunstenares Fré Cohen (1903 – 1943). Rondom het boek maakte zij een serie linoleumdrukken.

Inmiddels is Edith begonnen aan een nieuw boekproject. Het speelt zich deels af in Amsterdam-West na de Tweede Wereldoorlog. Edith wil graag in contact komen met mensen die tussen 1941 en 1986 in Amsterdam-West woonden, met name in de buurt van de Geuzenkade.

www.atelieropen.nl

www.edithbrouwerschijft.nl

Marja de Bruijn is kleibordkunstenaar en behangschilder. Deze technieken stellen haar in staat om gelaagd figuratief werk te maken. Ze vindt inspiratie in haar omgeving, in mens en dier, is bijzonder geïnteresseerd in patronen en motieven en probeert haar favoriete kunststroming art nouveau/jugendstil in dit alles een plaats te geven. Ook is ze begonnen met het maken van digitale kunst, waar ze hoogwaardige giclées van laat drukken.

Voor deze expositie werpt ze een nieuwsgierige blik in de buurt.

www.kunstvoorjekop.nl

www.instagram.com/kunstvoorjekop

Saskia Lensink gebruikt haar directe woon- en werkomgeving als inspiratiebron voor haar schilderijen. Zowel de natuur als de stad legt ze vast op het doek. Ze neemt verf, doek, kwasten en schildersezel mee op de fiets, zoekt een leuke plek en schildert wat ze ziet.

Voor deze editie van Blik op de buurt gaat ze de gebouwen van de Baarsjes schilderen: het Mercatorplein, het Sieraad, de Slatuinenweg, er zijn voldoende onderwerpen die zij wil gaan schilderen. Nu maar hopen dat er voldoende schilderdagen in een week  zitten om dromen waar te maken.

www.saskialensink.com

www.instagram.com/slensink

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.