Agenda

Een boekie over De Baarsjes

Plan West in De Baarsjes bestaat 100 jaar! Dat vierden we in oktober met een foto expo op het Mercatorplein. En t/m mei in het Amsterdam Museum met de tentoonstelling Operatie Wonen. En nu is er ook een boekje. Een magazine. Samengesteld door het Historisch Archief de Baarsjes met medewerking van curatoren Marie – Louise Boel en Luan Buleshkaj.

Marie- Louise: “Toen ik in 1990 stadsdeelwethouder werd in De Baarsjes was er veel mis in de buurt, en wat is er nu ontzettend veel veranderd”. Daarover lees je meer in het tijdschrift. Over de jaren 30, door de ogen van een jeugdige Willem van Toorn, tot en met de tijd dat er flink gesloopt werd in de buurt.

Luan neemt ons mee naar zijn buurt. Hij gaat op bezoek bij zijn helden en vrienden van vroeger en nu. “Als guppie zwom ik in een bomvol Jan van Galenbad, watertrappelend, naar ademhappend, op een snikhete zaterdag”…

De lancering van het magazine is met een voorwoord van de twee curatoren en vooral veel buurtpraatjes, muziek, theater en spoken word van de leukste locals.

 

woensdag 23 november 19u -22u

entree gratis

 

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.