Agenda

Het Filosofisch Diner

In het hedendaagse publieke debat geldt de Islam zo ongeveer als het absolute tegendeel van de verlichte filosofische rede. Daardoor zal het voor menigeen als een verrassing komen dat de klassieke islamitische beschaving wel degelijk een traditie van rationalistische en secularistische filosofie heeft gekend. Michiel Leezenberg neemt ons mee in al-Farabi’s De deugdzame stad, één van de belangrijkste werken uit deze traditie. Het zal blijken dat al-Farabi’s opvattingen over de verhouding tussen filosofie en profetie indirect ook invloed hebben gehad op Spinoza.

Elke eerste woensdag van de maand in MidWest biedt Het Filosofisch Diner verdieping op actuele kwesties. Tijdens het eten ga je in gesprek met je tafelgenoten. Zo leer je nieuwe mensen kennen, terwijl je blik op een specifieke vraag wordt verbreed of verdiept.

Het diner vindt maandelijks plaats en elke keer staat een ander thema centraal. Dat wordt ingeleid door een deskundige spreker, die daarmee vragen opwerpt om tijdens het eten te bespreken. Bovendien eindigt het diner altijd met poëzie, spoken word of muziek, om uitdrukking te geven aan wat je minder goed in alledaagse woorden kunt vangen.

 

woensdag 10 januari 2024 | 19:00u | Café Midwest

Kaartjes via Vuurwerk Filosofie

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.