Agenda

Het Filosofisch Diner: Goed leven als aardbewoners

We leven op de aarde maar vooral van de aarde. Het gedeelte van onze planeet dat wij mensen bewonen, vernietigen we. Kunnen we in vrede met de aarde en haar bewoners leven? Maar zeggen filosofen en dichters niet dat de aarde een jungle is van eten en gegeten worden? Michiel Korthals zal ingaan op de rol van biodiversiteit in bovengronds en ondergrond leven en daarbij een totaal andere opvatting van de aarde laten zien. Deze andere opvatting leert ons veel over de positieve betekenis van samenwerking en zorg.

Michiel Korthals is emeritus hoogleraar Toegepaste Filosofie (Wageningen Universiteit en Vrije Universiteit) en auteur van Voor het eten (2002). In 2018 publiceerde hij het boek Goed Eten. Filosofie van Voeding en Landbouw en in 2021 Eetbare Natuur waarin hij analyseert en beredeneert wat goed en slecht gaat met de huidige voedselproductie en consumptie. In april 2023 verscheen Goed Leven als aardbewoner bij uitgeverij Boom.

Dorro Dunya Veen is spoken word artiest, theatermaker en filosoof. Haar werk omarmt het menszijn door de hardheid ervan te verkennen. Hierbij is eenzaamheid bijvoorbeeld een terugkerend thema. Tijdens haar master Applied Ethics deed ze onderzoek naar de relatie tussen morele ontwikkeling en theater. Als ze hierbij stress ervaarde, dacht ze aan koetjes in de wei. In 2019 was ze onderdeel van Poetry Circle 020 en ze heeft opgetreden op plekken als Likeminds Podium, Wilde Woorden en Felix Meritis. Je kan haar ook kennen van haar theatersolo Tussen Zussen of van filosofische, humoristische en poëtische wrap-ups.

woensdag 6 maart 2024 | 19:00u | Café Midwest

Kaartjes via Vuurwerk Filosofie

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.