Agenda

MidWest Radio gymzaalconcerten: Ruth Mac + Tamara van Esch

Ruth Mac
Ruth Mac is een singer-songwriter en muzikant afkomstig van de westkust van Ierland, gevestigd in Berlijn. Haar invloeden komen zowel van de folk uit de jaren zeventig (Stevie Nicks, Bonnie Raitt, Karen Dalton) als van de hedendaagse indierock (Alice Phoebe-Lou, Courtney Barnett, Angel Olsen). Macs pakkende en soulvolle zang ligt sierlijk bovenop pakkende hooks en weelderige gitaren. Ze combineert moeiteloos overgebrachte melodieën met sentimentele teksten. Op het podium is ze een innemende performer die de muziek nieuw leven inblaast.
Macs debuut EP “Living Room” werd in oktober 2021 uitgebracht op Beth Shalom Records. Living Room, een vier tracks tellend stuk over een verhuizing van Ierland naar Berlijn, verkocht zijn gelimiteerde oplage van 10″ lathe vinyls uit en ging gepaard met een tour door het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland.

Luister naar Ruth Mac


Tamara van Esch
Indietronica-NL-pop met kalme stem en buitengewoon instrumentgebruik; met invloeden van My Brightest Diamond tot Blur. Haar meest recente album Tussen Lagen werd uitgebracht met een release tour in o.a. TivoliVredenburg, Roode Bioscoop, Ekko, Cinetol, festival Graceland en shows in België, Duitsland, Cyprus en een tour in Japan. Met Tussen Lagen geeft zij een podium aan ongewone verhalen die tevens hoop geven, voortgekomen uit interviews met psychisch kwetsbare mensen, waarvoor songteksten en artwork samen met hen zijn gemaakt. De muziek werd geschreven met artiesten uit verschillende genres waardoor de plaat een brede, dynamische sound heeft.

Tamara speelde voorheen optredens onder de naam Mevrouw Tamara en wereldwijd tourde zij met bands van dream folk tot hardrock. Naast haar eigen muziek is ze momenteel onderdeel van Londens synth altpop trio Render Ghosts en bandlid van rockband Blaudzun.

Luister naar Tamara van Esch

 

Vrijdag 17 november 2023  I  deuren: 20:00u  I  showtime: 20:30u
tickets: €10,- 

gratis voor We Are Public leden

 

 

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.