Agenda

MidWest Radio gymzaalconcert: Marta Arpini

“Met haar uitdagende melodieën en kleurrijke orkestraties is Marta Arpini een klasse apart onder singer-songwriters.” Bimhuis

Marta Arpini groeide op in Italië. Ze begon al op jonge leeftijd met piano spelen en zingen. Toen ze tweeëntwintig was besloot ze naar het Conservatorium van Amsterdam om daar haar academische carrière in de jazz af te ronden. Haar jarenlange muzikale training in de jazzwereld brengt haar dichter bij haar ware zelf als artiest, waar intieme, dagboek-achtige songwriting samenvloeit met een bijzondere smaak voor gelaagde arrangementen. Dromerig en melancholisch, maar met een constant sprankje hoop.

Singer-songwriter/gitariste Marta Arpini (1994) is in Nederland een rijzende ster die met een mix van indie, folk, pop en jazz een groeiend publiek aan zich weet te binden. De geboren Italiaanse is neergestreken in Amsterdam om daar van 2017 tot 2019 een masteropleiding jazzang te volgen aan het conservatorium. Ze had toen al een soortgelijke opleiding op lager niveau in Milaan achter de rug, waar ze tegelijkertijd moderne literatuur studeerde aan de universiteit. 

Marta’s debuutalbum, “Forest Light” (Challenge Records International, 2019) en haar tweede “I Am a Gem” (Dox Records, 2022) werden beide genomineerd voor de prestigieuze Edison Jazz/World Award (2020 en 2022), de Dutch Grammy. In 2020 won haar kwintet de Keep an Eye on the Records. Haar tweede album, I Am a Gem (2022), markeert het begin van een nieuw hoofdstuk. Marta combineert daarin haar uiteenlopende inspiraties, verkent nieuwe geluiden en orkestraties, en duikt dieper in haar liefde voor songwriting en de alternatieve pop- en folk-elementen. Door instrumenten toe te voegen aan de gebruikelijke, originele bezetting van haar semi-akoestische kwintet creëerde Marta een muziekgroep met een eigenaardige blazerssectie en meerdere zangers. 

Marta werkt met een groot aantal bands en creatievelingen samen, zowel in Nederland als in Italië. In 2021 toerde ze nog als achtergrondzangeres met de zanger/multi-instrumentalist Louis Cole en het Metropole Orkest door Nederland.

spotify  I  website

 

Support | Chrysalis

Chrysalis’ is een vierkoppige experimentele rockband uit Amsterdam.
Laat je meevoeren door psychedelische soundscapes, krachtige punkrock en spacey melodieën.

“An experience worth escaping to.”

insta

 

-info-
Vrijdag 26 mei 2023
20:00 doors
20:30 showtime
Tickets: €10,-

 

Wil je ook een hapje komen eten voorafgaand aan het concert? Dat kan! Elke vrijdag kan je aanschuiven bij de buurtkantine. Altijd vega en nooit alleen. Je mag zelf bedenken wat je wilt betalen (richtprijs €10). Als je een stadspas hebt, betaal je €5. Inloop is vanaf 18u en we gaan om 18:30u aan tafel.

Reserveer je plekje door een mail te sturen naar reserveren@inmidwest.nl.

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.