Agenda

Open Monumentendag 2022

De 36e editie van Open Monumentendag vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022 met als thema duurzaamheid. Wij laten zien hoe je een gemeentelijk monument op pragmatische wijze kunt verduurzamen en klimaatbestendig kunt maken. Dus niet alleen aandacht voor zonnepanelen en de warmtepomp. Maar ook: waar heb je misschien helemaal geen verwarming nodig maar wel een dikke trui? (Op onze gangen bijvoorbeeld). Of hoe zorg je ervoor dat de afvalbakken minder vol zijn en kijk je dus op een ander manier naar afval. En hoe waardevol is regenwater? En waarom slaan we dat niet op onze tuin (vijvers, wadi’s, regentonnen, moerassen) in plaats van het lozen op het riool? En hoe financier je zoiets als kleine non profit organisatie?

Het duurzame verhaal van MidWest gaat dus niet alleen over energiebesparing, gebruik van duurzame bronnen en efficiënte installaties. Maar ook over de sociale, de (bedrijfs) economische en de klimaatbestendige visie op duurzaamheid van gebouw MidWest. Wil je daar meer over horen, dan moet je er dus bij zijn op 10 en 11 september.

In MidWest zijn de juniorgidsen actief en verzorgen een rondleiding door het gebouw en de tuinen. Weet jij iemand die tijdens dit weekend ook wil gidsen? Je kan je hier opgeven.

Net als ieder jaar is er weer een speciaal programmaboekje over alle Amsterdamse monumenten die in dit weekend open huis hebben. Dit boekje is vanaf 1 september verkrijgbaar. Bij MidWest in het cafe maar ook bij de receptie van het Stadsarchief in De Bazel – Vijzelstraat 32 te Amsterdam – dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 12.00 tot 17.00 uur.

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.