Agenda

Open Tuinen Dag West 2022

In Amsterdam West liggen tientallen groene paradijsjes verscholen tussen de huizen. Prachtige pluktuinen, geurige bloementuinen, educatieve natuurspeeltuinen, actieve moestuinen, sierlijke stiltetuinen en ruisende rusttuinen.

Sommige tuinen liggen al honderd jaar in een stil binnenterrein, sommige bovenop drukke winkels, andere op daken van woonboten. Er zijn wormhotels, kikkervijvers, composteerplekken en vogelplekken. Misschien komt u er wel elke dag langs, zonder dat u het weet…

Op zaterdag 11 juni 2022 zijn 25 bijzondere tuinen in Amsterdam West open  tussen 10:00 en 17:00 uur.

Kom de tuinen van Midwest ontdekken

De MidWest tuinen, voormalige schoolpleinen, zijn proefstations voor stadsecologie, klimaatbestendigheid, sociale innovatie en bijen management. In de verscholen tuinen vind je wadi’s, wilgen, fruitbomen, vijvertjes, een buurtcompost station en een buurtwerkplaats voor recycling van plastic. Ga op zoek naar de big five van MidWest met de online audiotour over de tuinen. De tuin is met haar inheemse planten een walhalla van de biodiversiteit.

Zoek een verstopplekje in de lommerijke tuin. En drink een lekkere koffie of bestel een tosti in deze sociale enterprise van de buurt.

Over de Open Tuinen West

Ontdek de groene pareltjes, ga op speurtocht en geniet. Ook voor kinderen valt er veel te beleven. Passe-partouts met een plattegrond zijn op de dag zelf verkrijgbaar bij de startpunten voor € 3,50 (kinderen tot 12 jaar en Stadspashouders gratis). Je kunt met je pinpas, Apple pay, Google pay en contactloos betalen.

Bekijk alle 23 tuinlocaties en kijk waar je wilt starten.

Voor dit jaar hebben al 23 prachtige tuinen toegezegd. Reserveer alvast een plekje in je agenda voor zaterdag 11 juni.

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.