Agenda

Stemmen uit de Baarsjes

Op 17 en 18 december vindt op verschillende locaties, waaronder in MidWest, in De Baarsjes de eerste voorstelling van het project Stemmen uit de Baarsjes plaats. 9 buurtbewoners vertellen over hoe zij zich voelen in de buurt, over hun passie of over wat zij echt willen delen. Stemmen uit de Baarsjes is een productie van Storytelling Centre in samenwerking met Combiwel.

De verhalen van bewoners zijn het DNA van de buurt èn vertellen iets over de bewoners zelf. Een betere manier om een buurt en zijn bewoners te leren kennen anders dan door naar verhalen van buurtbewoners te luisteren is er dus eigenlijk niet. Om die reden helpt het Amsterdamse Storytelling Centre negen bewoners van de Baarsjes en nabije omgeving hun verhalen te construeren en te vertellen. Waarom de Baarsjes? Omdat het een kleurrijk deel van Amsterdam is, representatief voor een groot deel van de stad.
“Storytelling Centre gelooft in de kracht van verhalen vertellen. Daarnaast hebben we de overtuiging dat in een evenwichtige, cultureel diverse samenleving ruimte moet zijn voor ieders verhaal. In een veranderende maatschappij zien wij het als een noodzaak om een podium te bieden voor al die verhalen, in het theater en daarbuiten, en mensen door middel van verhalen te verbinden. Dat is onze drijfveer.
De afgelopen jaren ontwikkelde Storytelling Centre tal van activiteiten op het gebied van storytelling. Inmiddels staat het Centre nationaal en internationaal bekend als trainingscentrum, festivalproducent, producent van actuele voorstellingen, supporter van culturele diversiteit en als verbinder”
Zaterdag 18 december om 13:00 uur, entree €5,00.
Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.