Agenda

West van Weleer: Verzetsvrouw Jacoba van Tongeren

Ze behoort tot de groten van Nederland maar werd tot nu toe vaak over het hoofd gezien: verzetsheld Jacoba van Tongeren. Vanavond zullen we haar met korte oude films en verhalen van buurtbewoners uit de schaduw halen!

Van Tongeren woonde in de Baarsjes en was tijdens de Tweede Wereldoorlog de drijvende kracht achter de grote verzetsgroep Groep 2000, waarmee ze duizenden mensen het leven redde. Ook stond ze aan de wieg van het blad Vrij Nederland. Op 10 oktober zal een standbeeld voor Jacoba worden onthuld op het Antillenplein in Amsterdam.

In de Maand van de Geschiedenis presenteren het Historisch Archief De Baarsjes en MidWest West van Weleer, een filmprogramma over de geschiedenis van Amsterdam-West. Korte documentaires, archiefbeelden en gesprekken met buurtbewoners, elke donderdagavond in oktober.

Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.

Entree €5, inclusief een drankje naar keuze. In bezit van een Stadspas? Dan is de entree gratis!

Heb jij nog foto’s van West uit de oude doos? Neem ze mee!

Klik hier om een plekje te boeken of stuur een mail naar: reserveren@inmidwest.nl. Reserveren kan ook via: 020–303 02 62.

Kijk hier voor meer info.

 

Corona richtlijnen:

Met de huidige maatregelen van de overheid is het weer mogelijk om voorstellingen te organiseren op volle capaciteit mits de bezoekers van 13 jaar en ouder in bezit zijn van een negatieve PCR test, een herstelbewijs (max. 6 maanden oud) of een vaccinatiebewijs. Bij binnenkomst wordt er naar een Corona QR-code gevraagd.

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.