Nieuws

Bestuurders speeddaten met kinderen Weekend Academie

Iedere woensdagmiddag hebben we jonge Amsterdammers over de vloer die het over 25 jaar voor het zeggen hebben in onze stad. De Weekend Academie huist sinds twee jaar in MidWest en begeleiden wekelijks 30 buurtkinderen in het ontwikkelen van hun talent.

Vorige week woensdag gingen de kinderen speeddaten met o.a. Fenna Ulichki dagelijks bestuur stadsdeel West en Eric van de Burg (oud wethouder van Amsterdam). Susanna Torley Duwel van Weekend Academie: “Door het speeddaten komen de kinderen meer te weten over het werk van bestuurders en begrijpen ze beter wat dat concreet kan betekenen voor hun buurt, school of pleintje. Ook ontwikkelen ze zo hun gespreksvaardigheden, en dat komt altijd van pas.”

De Weekend Academie vindt dat ieder kind talent heeft en een rolmodel verdient. Op de website lees je meer over de impact die ze maken in de buurten van Amsterdam. In 2017 won de Weekend Academie het Appeltje van Oranje, een prijs van het Oranjefonds voor initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en een inspiratie zijn voor anderen. MidWest is trots op de mensen en kinderen van de Weekend Academie!

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.