Nieuws

De laatste loodjes! …en wat kun je hier straks allemaal doen?

We zijn eraan begonnen: de laatste loodjes! Met drie klusteams tegelijk zetten we nu de eindsprint in. Op 9 december krijgen we de eerste paar honderd mensen binnen voor het Festival Jan Eef en eind november huurt het eerste bedrijf hier voor een dag onze zalen. We zijn er bijna! 

Er wordt tegelijkertijd hard gewerkt aan een nieuwe website waar straks alles te vinden is over wat je in MidWest allemaal kunt doen vanaf januari. Maar omdat we merken dat er nu al naar gevraagd wordt, even een overzicht!

Zaalhuur

We hebben vanaf januari maar liefst zeven zalen, van groot tot klein, bedoeld voor evenementen, cursussen, theater en muziek. Je kunt je met je team een dag opsluiten voor een werksessie. Een inspiratiedag voor je medewerkers houden. Plenair in de nieuwe theater- en horeca-zalen, en in groepjes in de kleinere meeting rooms. Als je wil verzorgen we alles: catering, licht, geluid, of je houdt het lekker simpel als je minder budget hebt. En heb je een sociaal project, dat goed is voor de buurt, dan betaal je weinig of niets.

Miesbar

De horeca

De oude gymzaal wordt het hart van MidWest. De werktitel hier is vooralsnog ‘Kantine Mies’ naar ons favoriete model, hier boven op de foto. In Kantine Mies vind je de ‘ondersteunende horeca’, zoals dat heet. Dat betekent dat de horeca er is om alles wat we doen te ondersteunen. Dan is er dus goeie cappuccino voor bij het flexwerken, een lekkere lunch tijdens het overleg, een borrel om het concert op te luisteren.

De Sjoelclub

En je kunt ook een abonnement op MidWest nemen! Dat noemen we De Sjoelclub. Dan is de kantine straks jouw huiskamer in de buurt waar je buurtgenoten tegenkomt. Kun je flexwerken, overleggen met je klanten, krijg je korting op evenementen en drankjes, praat je mee over sociale en politieke issues en ben je onderdeel van ons netwerk en nog veel meer. Binnenkort zullen we hier meer over vertellen. Wordt vervolgd!

Mieskantoor

Werkplekken

Op de bovenste twee etages vind je de werkplekken. Hier zijn tien klaslokalen van 40m2 en zeven kleinere privé-kantoortjes van om en nabij 10m2. Sommige van de klaslokalen worden door één ondernemer in zijn geheel gehuurd, in andere zit een aantal ZZP’ers samen. Van marketingbureau tot begrafenisondernemer en van architectenbureau tot kunstenaar. Je vindt er een heel diverse groep mensen, voor het grootste gedeelte uit de buurt. De werkplekken zijn gewoon al te huur en als je interesse hebt, mail je naar werkplek@inmidwest.nl.

De tuinen

Van de twee oude schoolpleinen zijn experimentele stadstuinen gemaakt. Buro Regen & Water  experimenteert hier met de opvang van de steeds heftiger regenbuien in de stad. Daarnaast houdt stadsimker Kabokkel hier zijn bijen, scharrelen er kippen die door buurtbewoners worden verzorgd en experimenteert kunstenaar Theun Karelse met stadsecologie. En nu worden er prachtige nieuwe openslaande deuren in de kantine geplaatst, zodat je straks ook lekker je koffie kunt drinken in een van de tuinen.

Sociaal en programmering

In al die mooie, gerenoveerde zalen met al die leuke mensen, gaan we vanaf januari ook weer een programmering opbouwen. Met sociale projecten voor de buurt, theater, kunst, muziek… alles waar ons mooie Westen fijner, beter en gezelliger van wordt, voor iedereen. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief!

Tot snel in MidWest!

Miesvoordeur

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.