Nieuws

Docu in MidWest: ‘Man in de knoop’ door Frans Bromet en Nathan Vos

Op vrijdagavond 22 juni organiseert MidWest een docu-film-avond met films van lokale makers. Een daarvan is Baarsjesbewoner en journalist Nathan Vos die een film maakte in samenwerking met Frans Bromet.

Na de onverwachte zelfdoding van zijn ogenschijnlijk zo gelukkige broer, ging Nathan op zoek naar een antwoord. Zit er misschien een verhulde pijn bij de man, waarom plegen mannen gemiddeld twee keer zo vaak zelfmoord als vrouwen, hoe kunnen mannen het best bij hun gevoel komen? Nathan vroeg Frans Bromet, Nederlands grootste documentairemaker, om dit ook te onderzoeken. Frans, oud-Baarsjesbewoner, vond dat een goed idee en ging met al zijn vakmanschap op pad. Dat leverde het, inmiddels veel geprezen, boek Man O Man en de documentaire Man in de Knoop op, die later dit jaar op tv verschijnt.

Man in de Knoop is een van de drie documentaires tijdens deze MidWest docu-avond. Na afloop is er een nagesprek met de makers Saskia Gubbels, Roderik Schaepman, Frans Bromet en Nathan Vos. Deze niet zo vrolijke maar indrukwekkende filmavond sluiten we af in majeur met live muziek van de Racketeers.

Aanvang 19:00 uur
Ver Van Daan 19:15u – 20:15 u
Naomi’s Secret 20:30 – 21:00
Man in de Knoop 21:15 – 22:15 uur
Racketeers 22:30 uur

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.