Nieuws

Einde van MidWest?

FullSizeRender-2

Vorige week dinsdag, 30 juni, hebben we te horen gekregen dat het college van B&W van de gemeente Amsterdam heeft besloten om Cabralstraat 1 niet aan MidWest te verkopen op basis van het model dat MidWest i.s.m. de gemeente Amsterdam de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

De afgelopen weken en maanden hebben we als stichting MidWest samen met velen van jullie op alle mogelijke manieren geprobeerd om het college, de gemeenteraadsleden en ambtenaren te beïnvloeden. Dit overigens ook in samenwerking met de steun en het vertrouwen van de bestuurscommissie West. Het college van B&W en de afdeling Vastgoed blijven echter bij hun besluit en advies van mei jl.; MidWest mag zonder bijzondere condities ‘marktconform’ kopen of ‘kostprijsdekkend’ huren; Trust MidWest (een jarenlange samenwerking tussen de gemeente en MidWest) is van de baan en de overheid laat zich van haar onbetrouwbaarste kant zien.

What’s next?

We gaan ons de komende weken even rust nemen na een uiterst turbulent half jaar. Zoals het er nu uitziet zijn er twee mogelijkheden: We stoppen aan het eind van het jaar, de deuren van MidWest gaan dicht en de gemeente verkoopt het pand aan de hoogste bieder. Optie twee is een reddingsoperatie. We gaan de mogelijkheden van alternatieve financiering uitwerken en gaan op zoek naar investeerders.

Wij verwachten begin oktober een definitief besluit te kunnen nemen of we de deuren van Cabralstraat 1 sluiten. Dat betekent dat de huurders en gebruikers in ieder geval tot eind november 2015 een plek hebben.

Onze huurders, gebruikers, buurtbewoners en vrienden uit de hele stad vragen we om ons te blijven steunen. Want of we nu stoppen of doorgaan, we hebben de afgelopen jaren laten zien dat je met een groep betrokken buurtbewoners een bijzondere buurtplek kunt maken.

Een plek waar niet alleen onze buurt maar ook onze stad sterker, beter en mooier van wordt.

Met een zomerse groet,

Nathalie van Hoeven en Anita Groenink

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.