Nieuws

Geen kerstboom meer op de stoep…

(Nou ja, behalve dat kleine kerstboompje van Marreke dan!) Andere jaren lagen de straten van De Baarsjes bezaaid met kerstbomen na de feestdagen, dit jaar niet! Kerstbomen werden begin deze maand massaal aangesleept om bij ons recyclepunt te laten versnipperen. De buurtbewoners van Amsterdam-West brachten meer dan 600 bomen naar de Cabralstraat tijdens deze eerste gezamenlijke versnipperdagen met De Gezonde Stad en Stadsdeel West.

Van de ingezamelde bomen hebben we ruim 250 kruiwagens houtsnippers kunnen maken. Het snipperhout wordt hergebruikt als compost of op tuinpaadjes in de buurttuinen van Amsterdam-West. Ook namen buurtbewoners emmertjes snippers mee voor in eigen tuin. Zelfs de dennennaalden gingen niet verloren maar werden door Nature Bar afgenomen om te verwerken tot circulaire zeepjes.

Maar de grootste helden waren de kinderen uit West! Van alle ingeleverde kerstbomen zijn ruim 400 bomen door kinderen verzameld als deel het zakgeldproject. De buurtkinderen kregen per boom die ze lieten recyclen 50 cent zakgeld. Dit werd dus een duur grapje voor ons;-)

Jaarlijks gaan er in Amsterdam maar liefst 140.000 kerstbomen doorheen. De meest duurzame oplossing is het herplanten van de kerstbomen om ze meerdere jaren te kunnen gebruiken. Zo zorgen we voor CO2-opname in plaats van uitstoot. In Amsterdam is helaas weinig ruimte voor een kerstbomenbos. Maar ook in de stad zijn er duurzame oplossingen. Met deze eerste gezamenlijke kerstboom inzamelactie daagden we Amsterdammers uit om deze gezellige, maar niet zo duurzame traditie, anders aan te pakken. Samen met buurtbewoners hebben we honderden bomen een tweede leven kunnen geven.

Heb je ook je boom naar een inzamelpunt in West gebracht? Dank! Volgend jaar weer!

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.