Nieuws

Geweld tegen vrouwen moet stoppen

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen met fysiek of sexueel geweld te maken. Om hier aandacht voor te vragen wordt er wereldwijd een campagne gevoerd – “Orange the World”. In meer dan  90 landen wordt van 25 november tot 10 december (internationale mensenrechtendag) actie gevoerd tegen geweld tegen vrouwen. Vast onderdeel van Orange the World campagne is het oranje uitlichten van gebouwen, standbeelden, bruggen etc. – vaak door overheden. Dit jaar in Amsterdam zijn dit bijvoorbeeld het EYE en gebouwen bij de UvA.
Sija van Mourik, al sinds het prille begin van MidWest in 2013 huurder van een werkplek, nam het initiatief om ook de entree van MidWest oranje te kleuren: “De kleur oranje staat voor een zonsopgang: de dageraad in een toekomst zonder geweld. Geweld tegen vrouwen en meisjes kan alleen stoppen als we daar samen aan werken!”
Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes van de Verenigde Naties. In Nederland nemen UN Women Nederland, de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curacao en Zonta Nederland het voortouw in deze campagne.https://www.orangetheworld.nl/
Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.