Nieuws

GratisLijst in West

Eén op de vijf personen in Amsterdam heeft geen toegang tot het internet. Dat terwijl de meeste (gratis) initiatieven en belangrijke informatie momenteel via internet / social media bekend gemaakt worden. Het grootste deel van deze 20% zijn mensen die in armoede leven. Deze groep kan alleen via persoonlijk contact of papier bereikt worden. Om hen te helpen maakt Martine Zwijnenberg een papieren lijst van tips en organisaties waar bijvoorbeeld voedsel, kleding en huisraad gratis zijn.

Wist u bijvoorbeeld dat:
Er buiten de voedselbank om in West op verscheidene plekken gratis eten en andere boodschappen af te halen zijn?

Dat kinderen uit achterstandsgezinnen een gratis laptop kunnen krijgen?

Dat je een kamer in je huis een jaar lang kunt onderverhuren aan een economisch dakloze zonder dat dit effect heeft op je belastingafdrachten, uitkering of toeslagen? En een huurschuld (tot € 2.500) direct afbetaald wordt wanneer je dit doet?

Deze initiatieven gaan natuurlijk de schrijnende, structurele armoede niet oplossen, maar ze kunnen wel een moeizaam bestaan verlichten en hopelijk voorkomen dat mensen dieper in de problemen komen. Daarom maken wij de GratisLijst: een papieren A4 flyer voor initiatieven met gratis voedsel, kleding, huisraad voor mensen in financiële nood. Deze flyer wordt vervolgens geplaatst bij voedselbanken, buurthuizen, kerken, moskeeën, en andere sociale organisaties.

Kunt u ons helpen de GratisLijst te verspreiden? Misschien biedt u deze actief aan aan uw bezoekers of legt u de lijst op de toonbank / in de wachtkamer. Stuur een bericht naar Martine en ontvang een stapel GratisLijsten of tip ons voor een geschikte plek en locatie om de GratisLijst te verspreiden.

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.