Nieuws

GratisLijst met focus op gezondheid

Door de stijgende prijzen wordt het leven voor menig bewoner van West steeds duurder… Gelukkig is op 1 maart de nieuwe GratisLijst weer uitgedeeld in Amsterdam West! Dit is al de derde editie van de lijst die de lokale doener Martine Zwijnenberg met liefde vormgeeft. Superheld Martine zet zich voor allerlei verschillende dingen in de buurt in, waaronder dus deze GratisLijst.
Op deze papieren lijst vind je tips en organisaties die gratis dingen aanbieden in Amsterdam. Dit jaar is het een uitgebreide versie op A3 formaat met de focus op gezondheid. Uit onderzoek van Kankercentrum Nederland blijkt namelijk dat mensen met een lager inkomen gemiddeld 7 jaar korter leven en daarbij ook nog eens 22 jaar eerder een minder goede gezondheid dan mensen met een hoger inkomen hebben!
Dit vraagt om actie en ook jij kan hierbij helpen. Samen met vrijwilligers Rolf Beens en Hugo Guiterez Moreno is Martine 1 maart rondgegaan in West om de 5000 lijsten bij zo’n 60 verschillende organisaties en scholen uit te delen. Veel van de mensen die deze tips goed kunnen gebruiken worden niet via social media bereikt, zo vertelt Martine.
Door de GratisLijst verder van persoon tot persoon uit te delen kunnen we allemaal een steentje bijdragen aan comfortabeler en vooral gezonder leven voor onze medemens.
Help jij mee het aan zoveel mogelijk mensen door te geven, kom dan de lijst snel halen of stuur een berichtje naar Martine en ontvang een stapel GratisLijsten! 
Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.