Nieuws

Jij verdient een lijstje

“Als ik door de straten van West loop, word ik gelukkig van alles om mij heen. Mensen op terrasjes met een koffietje. Een mevrouw die gehaast op de fiets probeert het oranje stoplicht te halen. De rijen bij de bakker op een zondag of woensdagmiddag. Maar wat ik vooral zie, is de buurman die iedere dag naar mij zwaait als ik mijn kettingslot open doe om naar het werk te gaan. Ik weet zijn naam niet, maar weet wel dat hij op mijn huis let als ik weg ben en dat geeft mij een veilig gevoel. Onderweg kom ik ook altijd een mevrouw tegen. Ze heeft 3 hondjes bij zich, waarvan ze er eentje uitlaat voor de buurvrouw die zelf slecht ter been is. Ze lacht, terwijl haar blauwe sjaal wappert in de wind en zegt vriendelijk gedag. Een van de hondjes blaft.”

 

Isi van Westing, organisator van “Jij verdient een lijstje”: “Deze mensen die ik iedere dag zie, horen voor mij bij west. Toch ben ik ze, als ik na een werkdag op de bank plof alweer vergeten.”

Ken jij ook zo iemand? Iemand waarmee jij je verbonden voelt en die verdient te weten hoe blij jij van hen wordt, soms maar even?

Geef hem/haar/hen hier op om te zorgen dat zij in het zonnetje gezet worden.

Vanaf 5 oktober, organiseert Midwest samen met Stadsdeel West: Jij verdient een Lijstje. Jij verdient een lijstje is een kunstproject waarbij 3 kunstenaars een schilderij maken voor 15 mensen die het verdienen, met op 24 oktober een mooie expositie met de kunst en verhalen in Midwest.

De eerste week van oktober staat jaarlijks in het teken van “West Verbindt”. Verschillende organisaties, instellingen en initiatiefnemers organiseren dan activiteiten en bijeenkomsten om Amsterdammers uit West elkaar te laten ontmoeten. Hier vind je de website van het stadsdeel met alle activiteiten.

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.