Nieuws

Jonge Dromers uit West

Vorig jaar vertelden we in Het Kleine Gymzaalgesprek de verhalen van onze lokale doeners in corona tijd. In totaal werden de video’s en podcasts zo’n 1200 keer bekeken en beluisterd. En zowel de makers als de vertellers kregen mooie reacties. We dachten al na over een tweede serie gesprekken. Tot dat we ons realiseerden dat het met de lokale doeners wel goed komt. Maar dat we een hele grote groep jonge mensen om ons heen hebben in MidWest, een groep die we in het begin van de pandemie misschien wel gewoon zijn vergeten. Terwijl ze misschien wel het hardst worden getroffen van ons allemaal.

Dus; welkom Jonge Dromers. Welkom in MidWest. De komende weken komen ze aan het woord. Want er wordt veel over jongeren gepraat, maar wij praten liever met ze. Dit gaan we doen in een mini podcast serie van vier afleveringen waarin we elke aflevering twee jonge dromers uitnodigen die samen met Sieta Keizer en Flora Dekkers in gesprek gaan over hun persoonlijke visie op deze tijd met als hoofdvraag: Wat is jouw droom? Zeven jongeren die elkaar niet kennen uit verschillende levensfases tussen de 19 en 29 jaar jong delen hun verhalen, angsten en dromen voor de toekomst. Hoe gaat het met de jongeren die net hun eindexamen hebben gehaald en zich online oriënteren op een studie of vervolgopleiding? Hoe is het om als eerstejaars student alle colleges online te volgen en je medestudenten niet goed te kennen? Hoe vind je een baan of start je je eigen bedrijf in een economisch onzekere tijd?
Door met elkaar in gesprek te gaan proberen we elkaar te activeren en enthousiasmeren. Want ook al lijkt het nu stil te staan, het leven gaat straks gewoon weer door!

Deze podcast serie is een samenwerking tussen MidWest Radio en Het Jonge Dromers Collectief.

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.