Nieuws

Koop een oogstaandeel van de Stadsgroenteboer

Sinds vorig jaar is MidWest een afhaalpunt van de Stadsgroenteboer (csa) uit Nieuw West. Ook jij kan daar nu aan mee doen, door een oogstaandeel te kopen. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar. Elke woensdag kan je dan je wekelijkse krat supergreens ophalen in onze tuin. Hier kun je je inschrijven en vind je meer info over o.a. de prijs en meer.

Andres, een van de initiatiefnemers: “De Stadsgroenteboer is een kleine tuinderij in Amsterdam-West. We telen zo’n 50 verschillende groenten en meer dan 15 kruiden op 7000 vierkante meter grond. We leggen de focus op een gezonde en vruchtbare bodem. We doen dit door regeneratieve landbouwtechnieken te implementeren zoals: no-till, het vergroten van de biodiversiteit, mulchen, het maken van compost-thee en natuurlijk nooit gif (of kunstmest) op ons land sproeien.

CSA staat voor Community Supported Agriculture, ‘door de gemeenschap ondersteunde landbouw’, en dat is precies wat het is. Jij als lid ondersteunt zowel de boeren (ons) als de gemeenschap (elkaar) en een beter voedselsysteem. Wij als boeren beloven alles in het werk te stellen om een goede oogst te garanderen en om verse en gezonde groenten te leveren. Door vooraf een oogstaandeel te kopen zorg je ervoor dat we kapitaal hebben als we het nodig hebben: aan het begin van het jaar, wanneer we zaden, planten en nieuwe materialen moeten kopen. Door deel te nemen aan onze CSA help je ons om als voorbeeld te dienen van de haalbaarheid van dit soort kleinschalige voedselproductie.

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.