Nieuws

Kunstenaar zet straat op z’n kop

Met het kunstproject KOP & PUI schilderde kunstenaar Baukje Duin ondernemers in de Jan Evertsenstraat en omgeving. In een periode van twee jaar kreeg ze bijna iedereen zover voor haar te poseren, wat leidde tot 157 portretten. ‘Met dit kunstproject wilde ik het belang van de ondernemers voor de buurt benadrukken en hun kop letterlijk in de pui zetten.’

De presentatie van dit bijzondere project vindt plaats op zaterdag 9 november in MidWest. Een deel van de 157 portretten zal dan worden tentoongesteld. Ook zal Baukje tijdens de opening in gesprek gaan over het thema ‘Kunst en de winkelstraat’.

In een unieke straat-expositie zullen, vanaf woensdag 6 november alle portretten te bewonderen zijn in de puien van de deelnemende ondernemers. Een ander belangrijk onderdeel van het project is de Kop & Pui krant, waarin alle koppen integraal zullen worden afgebeeld. Deze eenmalige, speciale uitgave zal gratis verspreid worden in de buurt.

De presentatie van dit bijzondere project vindt plaats op zaterdag 9 november in MidWest. Een deel van de 157 portretten zal dan worden tentoongesteld. Hier lees je meer over deze presentatie.

 

Meer informatie over het project vind je op Facebook Baldegunda Duin, Instagram #kopenpui

Het project is tot stand gekomen dankzij:

Alle ondernemers van de BIZ Jan Evertstenstraat e.o, Stadsdeel West, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, de Westkrant en MidWest.

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.