Nieuws

My Personal Brand -Empowerment workshops bij MidWest

In september beginnen in MidWest de workshops van ‘My Personal Brand’. Een empowerment traject voor ‘iedereen die zijn of haar passie en talent wil ontwikkelen met de nadruk op werkzoekenden’. Opgezet door Juslene Nanga Nguele die ooit zelf het roer omgooide en nu anderen een duwtje in de rug wil geven.

“Na elf jaar bij dezelfde werkgever, koos ik voor mezelf. Ik wilde uitzoeken waar mijn echte kracht lag.”, zo vertelt Juslene. Al snel vroegen vrienden en kennissen naar haar ervaringen. Zo ontwikkelde Juslene haar training. Vooral vrouwen uit haar omgeving vroeg ‘hoe ze het toch deed’. De een was al jaren thuis als moeder, maar nu de kinderen groot waren, wilde ze weer aan het werk Maar hoe? De maatschappij is zo veranderd sinds die eerste baby.

Een ander werkte al 20 jaar in hetzelfde hotel, om de rekeningen te betalen. Maar gelukkig werd ze er niet van. Toch, stoppen kon niet zomaar. Die rekeningen moesten betaald blijven. Juslene: “Dansen is haar passie. Maar -zoals zoveel mensen- zag ze alleen maar belemmeringen. Samen kwamen we op het idee om te beginnen met danslessen voor jongeren in de buurt op te zetten. Daar is ze nu volop mee bezig. Nog steeds naast haar werk in het hotel, maar daar staat ze nu heel anders in. Ze ontplooit zich naast haar werk. De eerste stap is gezet. En die is het moeilijkst.”

Vier weken lang gaat Juslene zo met de vrouwen aan de slag. Bij haar vorige werkgever gaf ze ook personeelstrainingen. “Ik zie altijd goed waar mensen krachtig in zijn. En dat vertel ik ze ook.” Tijdens de cursus gaat veel aandacht uit naar het benoemen van belemmeringen. De beren op de weg, die je tegenhouden om die eerste stap te nemen. Juslene rijkt verschillende handvatten aan, bijvoorbeeld op het gebied van zelfpresentatie. Daarvoor werkt ze samen met Dress for Succes. En een uitzendbureau zocht ook al de samenwerking.

Inschrijven voor de cursus kan nog! Via juslene81@hotmail.com vraag je informatie op en kun je je inschrijven. Deze cursus in september is vooral gericht op vrouwen. Maar bij voldoende animo zou Juslene ook graag aan de slag gaan met een mannengroep.

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.