Nieuws

Samen fixen we het

Ken je de Energie Wending al? Dit is een groep buurtbewoners onder leiding van de altijd inspirerende Wendela Troll, die het afgelopen jaar maar liefst 500 huishoudens energiezuiniger heeft gemaakt! Gratis voor bewoners in West. De geel groene bakfietsen voor de deur van MidWest en bestuurt door mensen met een geel groene sjaal, zie je overal in de straten van West.

Wij van MidWest leerden Wendela een jaar geleden kennen op het energieontbijt van 02025. Het was liefde op het eerste gezicht. We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan uitbreiding van het team, de financiering van het project en het samenwerken met andere organisaties in West en andere stadsdelen. Dit alles met maar een doel: om de energierekening van Amsterdammers omlaag te krijgen en de kennis van Amsterdammers over de energietransitie te vergroten.

Hoe doen we dat?

🧮 We geven uitleg over de energierekening en gerelateerde regelingen

ℹ️ De EnergieCoach geeft advies en tips over hoe je kunt besparen

💡 De Fikser plaatst bespaarproducten en brengt kleine verbeteringen aan in huis

Maar eenmaal achter de voordeur zijn er meer aanknopingspunten voor positieve veranderingen in het leven van de bewoner.

Daarom werken we samen met Buurtteam Amsterdam West, Amsterdam Stichting !WOON en Combiwel. En met buurt initiatieven zoals MidWest Amsterdam en Operatie Periscoop.

Iedere wijk is uniek en heeft eigen uitdagingen, krachten en beschikbare middelen. Daarom willen we bouwen op en werken aan lokale kracht.

Zo creëren we meer vertrouwen onder buurtgenoten, zorgen we voor meer werk, delen we meer kennis en verlagen we de energierekening én de uitstoot.

Meer weten ⬆️ minder betalen ⬇️

 

Hier lees je alles over de Energie Wending. Ben je enthousiast? Wil je ook een afspraak? Of wil je als vrijwilliger bij ons aan de slag en van betekenis zijn voor andere Amsterdammers? (En deel uitmaken van een geweldig team?) Meld je aan via de website

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.