Nieuws

Theaterschool de Trap in MidWest

detrapinecho2108Theaterschool De Trap is een professionele deeltijd theaterschool die verschillende cursussen ( orientatiecursus, Traingsacteren, Vooropleiding), opleidingen ( Theater/Toneel, Film/TV, Jongeren) en masterclasses aanbiedt voor volwassenen.

De Trap bestaat ruim 27 jaar en is een gevestigde naam op het gebied van acteerlessen.

De Trap is een opleiding die het begrip parttime naar een hoog niveau tilt. Onze docenten zijn allemaal werkzaam in de beroepspraktijk. Ze acteren, regisseren en schrijven naast het lesgeven.

De toegevoegde waarde van De Trap aan het huidige aanbod van theaterscholen is het feit dat het mogelijk is om aan De Trap te studeren ongeacht je leeftijd. Dat betekent in de praktijk dat je met zeer gemotiveerde studenten samenwerkt die precies weten waarom ze voor dit trajekt hebben gekozen, omdat ze al een studie of soms zelfs al een beroepsleven achter de rug hebben. Mensen met levenservaring die er voor gaan, omdat ze voelen dat dit nu eenmaal is wat ze ‘moeten’ doen.

Op De Trap moet je hard werken. Die twee dagen per week dat je les krijgt, moet je dan ook ten volle benutten. De school biedt je de mogelijkheden, het is aan jou om er helemaal voor te gaan. Talent alleen is niet genoeg. Alleen degenen die het onderste uit de kan halen en die blijk geven van de grootste zelfstandigheid studeren af. Want alleen dan maak je kans aansluiting te vinden in de beroepspraktijk.

De Trap heeft sinds vorig jaar een aantal belangrijke veranderingen ondergaan. De toevoeging van de mogelijkheid voor afstuderen in de richting theatermaken is daar één van. Het uitbreiden van de opleiding Theater/Toneel van 3 naar 4 jaar is een andere belangrijke verandering.

Maar veel belangrijker is de mentalitietsverandering binnen de school. Er is een hecht team ontstaan van zeer goeie docenten, die allen het belang van hoogwaardig vaktechnisch onderwijs hoog in het vaandel hebben, gepaard aan een grote liefde voor het vak en de mens die zich erin wil bekwamen.

Data:

de aftrap van het nieuwe lesjaar vindt plaats tijdens het introductieweekend op 31 augustus/ 1 september a.s. ( 10-17 uur). De officiele opening is om 10.00 uur.

Het nieuwe lesjaar start op 2 september 2013.

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.