Nieuws

We Are The Re-Generation

In tien jaar tijd komen tot een wereld waarin we leven in balans met onze planeet. Dat is het doel dat Decade of Action zich gesteld heeft, te beginnen met de landbouw. Mark Aink stond, samen met medeoprichter Li Hoekstra, in 2020 aan de wieg van deze doe-tank. “We zijn nu nog een onderstroom, maar we gaan een golf worden.”

Elke vrijdag werken ze in MidWest. Ze begonnen als duo en inmiddels is hun team en netwerk uitgegroeid tot een beweging, zoals ze dat zelf zeggen.

Mark: “Deze beweging, We Are The ReGeneration, brengt pioniers samen die op al die gebieden aan de nodige transitie werken. Slimme, frisse aanpakkers en veranderaars die niet hun moraal over ons uitstorten, maar ons inspireren door de verandering zelf vorm te geven. Doeners inspireren nieuwe doeners: het zijn voorbeelden die je wilt volgen, waar je bij wilt horen. Op ons content-platform brengen we de verhalen van de pioniers, zodat hun activiteiten een groeiende groep mensen inspireren. Re-Generation is het herstel en verbeteren van ecologische, economische en sociale systemen. Te beginnen bij ons voedsel- en landbouwsysteem. We pakken dat als eerste op omdat we daarmee meteen een heel groot monster te pakken hebben. Voeding staat dicht bij mensen, en de issues in de landbouw zijn voor Nederland heel urgent. Ver voordat stikstof een kwestie werd, waren er al problemen met biodiversiteit, gezondheid, dierenwelzijn, waterkwaliteit, en boeren die niet betaald werden.”

Wil je meer weten over het werk van Li en Mark dan vind je dat hier online. Speciaal voor huurders en leden (sjoelclubbers) van MidWest is er een lunchbijeenkomst op vrijdag 10 november van 12.30u t/m 13.00 u. Wil je daarbij zijn? Dan hier graag even aanmelden.

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.