Nieuws

Wij willen jouw groente en fruitafval!

Ja, je leest het goed. Kom hier met je afval! Amsterdammers gooien heel veel waardevol materiaal in hun vuilnisbak. Zo’n 40% van jouw afval is organisch en dus waardevol. Hoe dan?

Samen met nog vijf ander locaties in Amsterdam gaan we het groente en fruitafval van buurtgenoten inzamelen om er compost van te maken. Buurtbewoners kunnen zich aanmelden bij de locaties en gaan dan samen als ‘hou je vast’ compostcommunity zorgen dat al dat groene afval omgezet wordt tot het bruine goud oftewel compost. Met deze compost zorgen we er voor dat moestuinen, buurttuinen, stoeptuinen en perkjes weer voorzien worden van voedingsstoffen. Daarnaast gaan we samenwerken met honderden Amsterdammers om te onderzoeken hoe we dit initiatief nog groter kunnen maken. Door onze ervaringen en gegevens te delen en van elkaar te leren. Zo vergroenen we niet alleen onze stad maar zorgen we ook voor een duurzamere afvalverwerking.

Wil je samen met ons werken aan een groenere stad. Meld je dan aan voor Van Afval naar Oogst. Dat hier.

Dit project is een vervolgstap op het initiatief van I can change Amsterdam. Samen met De Gezonde StadZimmerhoeveStadsboerderij OsdorpTropentuin en de Meevaart en met steun van de gemeente Amsterdam gaan we dit het komende jaar samen groter maken.

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.