Agenda

Het Filosofisch Diner: culturele veldslagen

Elke eerste woensdag van de maand in MidWest biedt Het Filosofisch Diner verdieping op actuele kwesties. Tijdens het eten ga je in gesprek met je tafelgenoten. Zo leer je nieuwe mensen kennen, terwijl je blik op een specifieke vraag wordt verbreed of verdiept.

Het diner vindt maandelijks plaats en elke keer staat een ander thema centraal. Dat wordt ingeleid door een deskundige spreker, die daarmee vragen opwerpt om tijdens het eten te bespreken. Bovendien eindigt het diner altijd met poëzie, spoken word of muziek, om uitdrukking te geven aan wat je minder goed in alledaagse woorden kunt vangen.

Heden ten dage woeden er culturele veldslagen. Activisten van links en rechts bestoken elkaar met verwijten over voorrechten en achterstellingen in zaken als etniciteit, gender, seksualiteit en multiculturalisme. Hoe is deze identiteitspolitieke strijd ontstaan? Hoe heeft het persoonlijke zo politiek kunnen worden? Tijdens Het Filosofisch Diner gaat Gijs van Oenen in op deze vragen. Hij onderzoekt hoe de Franse filosofie van denkers als Foucault en Derrida ons denken en doen grondig hebben veranderd en laat zien hoe taal het wapen is geworden waarmee de huidige strijd wordt geleverd.

 

woensdag 3 mei 2023 | 19:00u | Café Midwest

Kaartjes via Vuurwerk Filosofie

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.