Agenda

Het Filosofisch Diner, vrouwen in de filosofie 2

Het Filosofisch Diner biedt verdieping op actuele kwesties. Tijdens het eten ga je in gesprek met je tafelgenoten. Zo leer je nieuwe mensen kennen, terwijl je blik op een specifieke vraag wordt verbreed of verdiept.

Het diner vindt op elke eerste woensdag van de maand plaats in MidWest en elke keer staat een ander thema centraal. Dat wordt ingeleid door een deskundige spreker, die daarmee vragen opwerpt om tijdens het eten te bespreken. Bovendien eindigt het diner altijd met poëzie, spoken word of muziek, om uitdrukking te geven aan wat je minder goed in alledaagse woorden kunt vangen.

 

6 oktober: Vrouwen in de filosofie deel 2

Wat kunnen de ervaringen van vrouwenvoetbalspelers ons leren over emancipatie, verzet en vrijheid en wellicht ook over de vraag wat het betekent om mens te zijn? Binnen het huidige sportonderzoek wordt vrouwelijke topsportdeelname gekarakteriseerd als een vorm van ofwel empowerment ofwel mannelijke onderdrukking. De ervaringen van vrouwelijke voetbalspelers laten echter zien dat deze duiding 2 kanten van een zelfde medaille betreft en dat werkelijke vrijheid elders ligt; in het vermogen om te spelen.

Spreker: Nathanja van den Heuvel

Woensdag 6 oktober, aanvang 18u.

Kaartjes via vuurwerk filosofie

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.