Agenda

Het Filosofisch Diner met Norbert Peeters

De gemiddelde achttiende-eeuwer had geen oog voor de schoonheid van watervallen en gletsjers, en piekerde er niet over zich een weg te banen door regenwouden of besneeuwde berghellingen te trotseren. Zowel ons vermogen genot te scheppen in de ongerepte natuur, als ons verlangen haar op te zoeken, zijn symptomen van een recente Romantische bevlieging. Maar waar komt dit wildernisverlangen vandaan? En bestaat er nog wel zoiets als wildernis? Op deze en meer vragen gaat botanisch filosoof en wilderniswijsgeer Norbert Peeters in tijdens een diner dat je dichter bij de natuur brengt.

Elke eerste woensdag van de maand in MidWest

Het Filosofisch Diner biedt verdieping op actuele kwesties. Tijdens het eten ga je in gesprek met je tafelgenoten. Zo leer je nieuwe mensen kennen, terwijl je blik op een specifieke vraag wordt verbreed of verdiept.

Het diner vindt maandelijks plaats en elke keer staat een ander thema centraal. Dat wordt ingeleid door een deskundige spreker, die daarmee vragen opwerpt om tijdens het eten te bespreken. Bovendien eindigt het diner altijd met poëzie, spoken word of muziek, om uitdrukking te geven aan wat je minder goed in alledaagse woorden kunt vangen.

 

2 november | 19:00u | Café Midwest

Kaartjes via Vuurwerk Filosofie

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.