Agenda

Jonge Dromers: ‘Home’ I Reconstructing memories

Expositie fotoproject ‘Home’ | Reconstructing memories
In een gezamenlijke verkenning naar de verbeelding van het gevoel thuis, hebben fotografen Mariska van den Dorpel, Eva Damstra en Merel Hegenbart archiefmateriaal en recent werk verzameld, samengebracht en op intuïtieve wijze geordend. Ondanks de stijlverschillen bleek in het proces dat sommige beelden zo’n universeel karakter hadden, dat het bijna voelde als een eigen herinnering. Deze beelden samen vormen nu een nieuw en fluïde verhaal dat zichzelf steeds opnieuw kan heruitvinden. Een samensmelting van gevoelens, verhalen, sensaties.

Mariska van den Dorpel | Als autonoom beeldend kunstenaar werk ik – tijdloos – aan grote fotoprojecten. Deze projecten zijn onderzoekend, persoonlijk en soms autobiografisch. Hierbij werk ik met thema’s als (zelf)acceptatie en gevoelsbeleving. Ik fotografeer hoofdzakelijk het naakte menselijke lichaam om genoemde thema’s uit te drukken. Mijn werk wordt getypeerd door een esthetische en minimalistische stijl. Benieuwd? @mariskavandendorpel

Eva Anne Damstra | Als portretfotograaf maar ik intieme werken. Voornamelijk zelfportretten waarin ik mijn worstelingen en denken visualiseer. Naast zelfportretten maak ik boeken en series rondom de thema’s vriendschap en intimiteit. Voor meer informatie: evadamstra.com

Merel Hegenbart | Als visueel kunstenaar werk ik met fotografie, film en tekst. Mijn projecten gaan vaak over menselijke relaties, herinneringen en waarneming. Tijdens het proces van fotograferen loop ik aan tegen zowel de mogelijkheden alsook de beperkingen van fotografie in het verbeelden van een onderwerp. Doordat ik dit proces vaak meeneem in mijn eindwerk en zo zichtbaar maak voor de kijker, vertel ik niet alleen een documentair verhaal, maar verken ik ook openlijk het karakter en de werking van fotografie als medium. Voor meer informatie: merelhegenbart.com

Expo: Vrijdag 2 december & Zaterdag 3 december
Waar: Het Praktijklokaal + De Lerarenkamer
Finissage: Zaterdag 3 december 19:00-23:00u
Gratis entree

 

Het Jonge Dromers Collectief presents… is een serie van vier interdisciplinaire avonden in oktober en november 2022 waarbij we een podium bieden aan vier creatieve curatoren tussen de 18 en 24 jaar oud. De jongeren nemen zelf verantwoordelijkheid voor de avond die ze organiseren, zowel inhoudelijk als budgettair. Ze worden hierbij ondersteund door cultuurcoach en mede oprichter van Het Jonge Dromers Collectief Flora Dekkers.

Met dit project willen we jongeren activeren bij het bedenken en uitvoeren van hun eigen ideeën. Ze gaan zelf op zoek naar de acts die zij een podium willen bieden, maken een begroting, bedenken een marketing plan en zorgen voor publiek.

De jongeren worden op deze manier uitgedaagd creatief te zijn en voelen eindverantwoordelijkheid. Ze leren hun talenten beter kennen en bouwen een sociaal en creatief netwerk op. Ze leren begroten, budgetteren en plannen en verbeteren hun organisatie-, presentatie- en marketing skills.

Klinkt dit als muziek in de oren of ken jij iemand die dit leuk zou vinden? Neem contact met ons op via flora@inmidwest.nl of via een berichtje op instagram.


Programma:
zaterdag 1 oktober: SCHAKEL – Sofie De Vroom + Friends

zaterdag 5 november: Klezmagic + Friends

zaterdag 26 november: N.O.B + Friends

vrijdag 2 december + zaterdag 3 december: Home, reconstructing memories – Eva Damstra, Merel Hegenbart en Mariska van den Dorpel.

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.