Agenda

Inzamel! Actie!

Net als vorig jaar gaan we weer kerstbomen inzamelen in januari. Want wij weten wel raad met die afgedankte boompjes. Dit jaar doen we dat samen met I can change, Terrasmus, Operatie Periscoop, Zimmerhoeve en net als vorig jaar met De Gezonde Stad. Wij maken compost of houtsnippers van de bomen. Om te gebruiken in onze eigen tuinen of andere plekken waar de aarde wel wat extra TLC kan gebruiken.

Hier vind je alle info over de inzamellocaties en data.

Wij zijn overigens niet zo’n voorstander van die kerstboomtraditie. Wij zoeken druk naar haalbare alternatieven. De Gezonde Stad schreef daar een blog over. En wij hebben ons voorgenomen om in november 2022 workshops “Bouw je eigen Kerstboom van gerecycled materiaal” te organiseren. Zet maar alvast in je agenda.

Ook het stadsdeel en de gemeente zamelen de bomen apart van de reguliere afvalstromen in. Door de hele stad staan inmiddels bordjes met daarop ‘Hier uw kerstboom’. Maar wil je dat je beloved tree lokaal hergebruikt word, dan moet je dus iets meer je best doen en je boom zelf naar een van onze vier locaties brengen. Het is de moeite waard. Beloofd!

 

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.