Agenda

Open Groen Dag 2023

De zomer is begonnen, de stad begint weer te bloeien. Op 25 juni 2023 zet WeMakeThe.City Green alle groene initiatieven in Amsterdam en Almere in de schijnwerpers!

In samenwerking met veel initiatiefnemers, organisaties en bewoners organiseren we de Open Groen Dag in Amsterdam en Almere. Van grachtentuinen en stadsboerderijen tot stadsparken en moestuinen. Met fiets- en wandeltochten, excursies, lezingen, filmvertoningen en proeverijen.

Wij doen ook mee met ons dorpshuis in de stad, met een wilde inheemse stadstuin midden in de Baarsjes

Tuinsafari

Luister naar het verhaal van onze tuinen in onze Tuinsafari. En kom meer te weten over de Big Five van MidWest, de wilgenbomen in de tuin, onze stadsmoerrassen en de ‘low cost & low tech’ regenwateroplossingen. Ontmoet tuinman Theun; Met om 14:00 uur ‘Moeras in de Polder’ over zijn proefstation in de Zuidtuin.

Composteren met de buurt

We zijn een Afval naar Oogst locatie: Buurtbewoners brengen groen keuken en tuinafval naar MidWest en samen maken we daar in onze tumblers buurtcompost van. Kom kennismaken en neem een emmertje mee naar huis. Er is een doorlopende uitleg over de composttumblers, je kunt een ‘compostino’ ontmoeten en je eigen compost scheppen.

Boeren & Buren

Boeren & Buren en De Stadsgroenteboer zijn duurzame en lokale leveranciers van oa groente en fruit aan onze buurtbewoners. Kom kennismaken met deze twee lokale initiatieven en proef! Luud verzorgt een kleine proeverij van het seizoen.

MidWest en haar tuinen zijn van 9 tot 18 uur open. De tuinen zijn rolstoeltoegankelijk. Onze kantine is geopend voor drankjes, taart, tosties en lunch.

Voor de Tuinsafari Audiotour heb je een mobiele telefoon nodig met een headset of oortjes (wij hebben er ook een paar te leen).

Kies jouw route

Stel zelf een route samen langs alle andere deelnemende locaties van de Open Groen Dag: https://wemakethecity.green/route

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.