Kerstboom van de Toekomst

Dat trieste straatbeeld met al die afgedankte kerstbomen in januari, dat kan beter. Dus vergeet je afgezaagde Nordman en ga voor een groen alternatief dit jaar.

Kom in het tweede weekend van december inspiratie opdoen bij Kerstboom van de Toekomst en kies een boom die de feestdagen overleeft. Dus geen afgehakte kerstbomen, maar bomen die jarenlang meegaan.

Groene alternatieven

Na de feestdagen worden er in Nederland zo’n 2,5 miljoen kerstbomen afgedankt. Zo’n boom heeft tussen de 5 en 8 jaar moeten groeien om een Kerst mee te draaien. Hoogste tijd dus voor een kerstboom die je niet hoeft weg te gooien.

Bij Kerstboom van de Toekomst kan je een kerstboom ‘huren’ die na de feestdagen weer terug de grond in gaat. Maar je kan er ook terecht voor korting op kerstplanten en kamerdennebomen die het hele jaar binnen kunnen blijven staan. Want, hoe langer je boom meegaat, hoe beter voor de planeet. 

De Kerstboom van de Toekomst markt staat op 10-12 bij MidWest en op 11-12 bij Terrasmus in het Erasmuspark.

Wees op tijd en boek je huurboom van BeterBoompje voor 6 december. Na de feestdagen kan je je boom op 7 januari bij MidWest inleveren zodat ze kunnen worden herplant in het kerstbomenbos. Bomen zonder kluit worden ook bij MidWest ingezameld door de gemeente om verwerkt te worden tot compost en groene energie.

Zelf aan de slag in de workshops

Helemaal klimaatneutraal? Doe dan mee met een van de workshops en maak je eigen kerstboom van recyclemateriaal.

Tijdens de workshop van het Broeii Recycle Lab maak je een hangende boom voor aan de muur van recycled plastic. Met de versnipperaar maak je van gebruikt plastic uit de buurt een geraamte, die je aan elkaar knoopt en versiert met glitters en vrolijke ballen. Of ga aan de slag met hout bij Terrasmus en maak een boom van oude bezems en bamboestokken. Hang er wat lichtjes en glitters in, klaar voor het feest.

Over Kerstboom van de Toekomst

Kerstboom van de Toekomst is een initiatief van MidWest, Terrasmus, I Can Change en Broeii, met ondersteuning van Stadsdeel West, om de kersttraditie in Amsterdam-West te vergroenen. Volg ons op Instagram.

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.